Noituus ja kristinusko

Vaikka kirkko kiillotti paljon pintaansa halutessaan tehdä pesäeron luonnonmagiaan ja uskontoihin, on syytä muistaa että kristinusko itse sisältää alkuperäisessä versiossaan magian käytön oppeja, neuvoja, astrologiaa sekä muuta taikaoppia jotka olivat vahva osa sitä.

Hyvänä esimerkkinä tästä on monelle tuttu Musta raamattu joka aina helposti sekoitetaan Saatanan raamattuun jota pidetään saatanan palvojien perusteoksena, oikeasti kyseessä väitetään olevan Mooseksen kuudes ja seitsemäs kirja jota oikeammin käytettiin paljon kirkon sisällä pappien sisäpiireissä.

Kristinuskon vahvana tunnuspiirteenä oleva noituuden halveksunta ja paheksunta saa uusia perspektiivejä kun otetaan huomioon että sen perusteos ja usko sisältää itsessään magian harjoittamista ja astrologiaa. Tärkeitä magiaan liittyviä osia teoksesta ovat mm. Mooseksen taika ja henkioppi, Israelilaisten taikavoima, Taikaoppi ja Tähtimaailman vaikutus ihmiseen jotka ovat erittäin vahvasti magian harjoittamista sisältäviä kristillisiä tekstejä.Palaa etusivulle

Kategoriat

© 2004- Noituus.com - Kaikki oikeudet pidätetään - Sisällön kopioiminen kielletty.