Yliluonnollisen ja järjettömyyden raja

Kysymys

Omien ajatusteni takia kysyisin täysin filosofisen kysymyksen, koska en itse kykene siihen vastaamaan:

Missä vetäisitte yliluonnollisen ja järjettömyyden rajan?

Kysymyksen ydin on taatusti itse kunkin mielestä häilyväinen, kuten kaikki tällä alalla mutta silti askarruttaa. Omalla polullani en sitä ole vielä osannut määritellä – joten puhun nyt pääasiassa muiden kertomuksista asioista ja siitä minkä voi painaa villaisella ja minkä ei.

En aio selittää asiaa sen kummemmin, siihen menisi liikaa aikaa (”jätä elämäntarinasi niille joita se kiinnostaa”;)) ja hermoja, mutta vakuutan että ydin ja juuri on tässä täysin päteviin syihin pohjautuva.

Tosin ehkä vähän ohi aiheen.

Vastaus

Sanoisin, että ’yliluonnollisen’ ja järjettömyyden raja menee jossain siellä kun aletaan nähdä henkien sijasta vaaleanpunaisia lentäviä lehmiä. Sitä on vaikea arvioida, koska jokaisella on siitä jokseenkin eri mielipide ja jokaisella on erilainen tapa kokea asiat. Joku näkee haaleita varjoja, joku toinen täysin selkeitä hädin tuskin hengiksi erotettavia hahmoja.

Vastannut

VedenkäärmeLue viestejä kategoriasta Avoin palsta kysymyksille, Henkimaailma, Peruskysymyksiä, Usein kysytyt kysymykset, Vaisto ja voimat. (Kiinteä linkki)

Palaa etusivulle