Noituus, wicca sekä polku

Kysymys

Hei, olen ollut useamman vuoden kiinnostunut luonnonuskonnoista, ja olen alkanut miettiä nyt vakavasti, mitä pakanuus olisi omalla kohdallani.
Kun olin pieni, tunsin jotenkin eläväni kun kuljin ulkona metsässä ja oletin, että jokaisella pienelläkin asialla on jokin voima tai energia, joka suojelee niitä. Nykyäänkin, kun olen esim. omassa huoneessani, niin saatan joihinkin kellonaikoihin tuntea jonkinlaista energiaa (tai missä tilanteessa vain, katsomatta kelloa tai paikkaa), joskus se tuntuu pelottavalta ja jännittävältä ja joskus taas hyvältä, positiiviselta ja voimakkaalta energialta, joka saa itseni rentoutumaan ja hymyilemään itsekseni.

Joskus pystyn myös aistimaan toisesta ihmisestä, millainen esim. hänen mielentilansa energia on, vaikkei hän näyttäisi tunteitaan ulospäin. Esimerkiksi myös, jos olen riidoissa kasvotusten jonkun kanssa, niin vaikkei hän sanoisikaan sillä hetkellä mitään, niin hänestä huokuva negatiivinen energia saattaa saada minut itkemään tai halua paeta paikalta.

Äh, en osaa oikein selittää tuota energia-kohtaa kunnolla, mutta toivottavasti ymmärsit D: Olen nyt alkanut miettimään, että olisiko wiccalaisuus se minun juttuni, sillä wiccalaisuuden pääperiaatteet ja ajatustapa osuu aika osuvasti omaan ajatusmaailmaani.

Olen myös miettinyt wiccaksi vihkiytymistä, vaikka tosin varmimmim ja helpoiten sen hoitaisin liittymällä coveniin, mutta olen 17 eikä minua varmaan hyväksyttäisi ja en tiedä missä päin Suomea coveneja on + haluaisin suorittaa vihkiytymisen yksin. Ja sitä kaikkea, mitä wiccasta olen kuullut, lukenut ja tiedostanut, niin saa minut yhä enemmän tuntemaan oloni kotoisaksi, kun mietinkään asiaa, mutta olisinko valmis siihen?

Vastaus

Unohda Wicca. Sinulla on oikea polku ja oikea suunta ja kertomasi perusteella et tarvitse strukturoitua ja kirjoitettua uskontoa, tai siihen liittyvää ryhmää sen harjoittamiseksi.

Luonnonuskonnot ja luontoon liittyvien asioiden uskominen, aistiminen ja seuraaminen ei vaadi nimikettä johon laatia. Ymmärrän että haluaisit ympärillesi tukiryhmän, kuten covenin, mutta Suomessa on paljon ihmisiä sekä piirejä jotka eivät harjoita wiccaa vaan ovat enemmän luonnonmukaisia ja luontoon liittyviä kuin Wicca.

Usko tai älä, Wicca, sen perinteisimmissään muodossa, on hyvinkin rajallinen ja aisteja rajoittava uskonto, eikä se minusta edusta luonnonmukaisuutta tai luonnonnoituutta.

Noudata vaistojasi, aistejasi ja tee se mitä tuntuu oikealta. Voit kysyä kaltaisiltasi kulkijoilta ajatuksia mutta muodosta omat mielipiteesi sen perusteella mikä tuntuu oikealta. Wicca tai mikään muukaan ”noitauskonto” ei ole oikea tapa toimia vaan se, mitä luonto sinulle sanoo ja mikä tuntuu oikealta.

Itse kutsun itseäni perinteiseksi luonnonnoidaksi, tarkoittaen erityisesti sitä, että se ei ole uskonto, eikä tapa kulkea polkua, vaan se on miksi määrittelen itseni sen suhteen miten ole osa luontoa ja miten luonto on osa minua. Ei ohjekirjoja, ei sääntöjä — ainoastaan vaisto ja luonnon kuiskaus.

Vastannut

UnenkulkijaLue viestejä kategoriasta Avoin palsta kysymyksille, Nuorten (10-17) kysymykset, Peruskysymyksiä, Vaisto ja voimat. (Kiinteä linkki)

Palaa etusivulle