Luonnonuskonnot ja musta magia?

Kysymys

Wiccalaisuus, kuten monet muutkin ”noitauskonnot” ovat siis luonnonuskontoja. Mitä ihmettä se käytännössä on? Minulla kun ei mene jakeluun, kun monet lähteet selostavat että noituuden harjoittaja on yhtä luonnon kanssa. Kuvista kun katselee, näyttäisi kuin Wiccalaiset ovat jonkinsorttisia roolipelihörhöjä, jotka vain tanssivat ja laulavat ja elävät harmoniassa. Mutta missä vaiheessa voidaan puhua tästä ”energian siirtämisestä”, josta monet lähteet myöskin selostavat. Onko tämä energian siirtäminen lähinnä ihmisen sisäistä, hengellistä energiaa esim. tunteiden purkaminen vai voiko ulkopuolinen nähdä sitä esim. levitointina?

Minua myös kiehtoo kauheasti tällainen ”musta magia”. Siis sellainen, jolla on tarkoitus satuttaa toista. Olenko järjiltäni kun minua kiehtoo sellainen? En siis tietenkään halua miksikään pimeiden voimien harjoittajaksi, se vain sattuu kiehtomaan minua. Mitä mieltä sinä olet? Jos uskot noituuteen, vaikkapa Wiccalaisuuteen, niin uskotko myös ”pimeisiin voimiin”? Siis siinä mielessä, että jos joku harjoittaa mustaa magiaa, niin pystyykö hän myös vaikkapa kiroamaan sillä esimerkiksi sinut?

Vastaus

Luonnonuskonnot ovat kaikki uskontoja jotka perustuvat luonnon palvontaan. Moni luonnonuskonnon harjoittaja kokee olevansa lähellä luontoa. Enemmän luonnonuskonnoista voit lukea mm. Varjojen Kirjasta.

Noituudessa energian siirtämisellä tarkoitetaan yleensä oman, sisäisen energiansa siirtämistä johonkin muuhun henkilöön tai tavaraan. Yleisimpiä energiansiirtomuotoja lienee energiahoitaminen. Levitointi ei liity energian siirtoon vaan luetaan psyykkiseksi kyvyksi.

Mustalla magialla tarkoitetaan yleensä kirkon silmissä pahana tai jopa saatanallisena koettua magian muotoa. Harva noituutta harjoittava ihminen puhuu ”mustasta magiasta”. Ennemminkin puhutaan hyvästä ja pahasta magiasta tai positiivisesta ja negatiivisesta magiasta. Itse en pidä sinällään mitään magiaa hyvänä, valkoisena, puhtaana, pahana tai mustana, vaan lähinnä erilaisina. Magia jolla on tarkoitus satuttaa toista on yhtä kaikki magiaa. Yleensä puhuttaneen kirouksista tai negatiivisista loitsuista.

Et ole mielestäni järjiltäsi, vaikka ”musta magia” sinua kiehtookin. Ihmiselle on hyvinkin normaalia että erilaiset asiat kiinnostavat, olivatpa ne sitten hyviä tai pahoja. Noituudessa ei niinkään ole kyse ”pimeisiin voimiin uskomisessa” vaan ajattelutavasta että kolikolla on kaksi puolta, hyvä ja paha. Pahan määritelmäkin riippuu paljon siitä keneltä sitä kysytään. Noituudessa pahan määritelmä lienee hyvinkin erilainen kuin ns. normimaailmassa tai kirkon piireissä.

Voimakas ja kokenut noituuden harjoittaja pystyy kiroamaan lähestulkoon kenet tahansa, eikä kiroajan tarvitse olla ”mustan magian harjoittaja”. Kuka tahansa noita jolla on tietotaito kirouksien tekemiseen kykenee ihmisen kiroamaan eikä se tee hänestä sen enempää mustan kuin valkoisen magian käyttäjää. Kannattaa laajentaa ajatusmaailmaa ulos laatikosta ja nähdä kaikenlainen magia yhtenä. Sitä vain käytetään eri tavoilla. Vähän niinkuin jauhojakin. Toiset tekee niistä leipää ja toiset pullaa. Samoja jauhoja silti ovat.

Vastannut

KarhuntassuLue viestejä kategoriasta Noituus ja uskonnot. (Kiinteä linkki)

Palaa etusivulle