Noidan polulle lähdössä

Kysymys

Hei! (anteeksi jo etukäteen pitkä ja osittain epäselvä teksti)

Etsiskelin tässä tietoa spiritismistä.. (kyllä aloitan kertomukseni näin, älä säikähdä) Tongin kaikkia mahdollisia nettisivuja ja keskustelupalstoja löytääkseni järkevimpiä ohjeita. Päädyin sitten erään suomalaisen perinnenoidan blogiin ja aloin tutkimaan tätä ’noituuden maailmaa’. Kävi ilmi että olin aina käsittänyt koko asian väärin. En tiennyt että nykyeen edes olisi tällasita vaihtoehtoa. Johtunee varmaan kristillisestä kasvatuksesta. Mutta nyt tämä koko asia valkeni minulle täysin uudessa valossa.

No mutta asiasta toiseen. Kaikki kristillinen opetus on tuntunut minulle liian pakonomaiselta ja jotenki väärältä. Siksi olenkin jatkuvasti kyseenalaistanut mihin uskon. Luonto ja sen kunnioitus on aina ollut osa elämääni; osittain sen takia että asun syvällä pohjanmaan korvessa.. Olen myös jotenkin lukemani perusteella käsittänyt että kaikkialla on energiaa ja ihmismieli on monimutkaisempi kuin voisi uskoa. (ja voi siten aiheuttaa kaikenlaisia psyykkisiä juttuja kuten joukkuhypnoosin) Olen myös nähnyt unen jonka tapahtuma toistui seuraavana päivänä arkielämässä (vaikka kyse onkin pelkän pizzan tekemisestä, sen voisi tulkita enneuneksi?)

Näin ollen olen päättänyt alkaa tutustumaan syvemmin erityisesti ’Perinteiseen luonnonnoituuteen’ ja ’Suomenuskoon’, sillä ne tuntuu itselle kaikkein omimmilta ja tutuimmilta. Kaikkialla taruissa vilisevät taruolennot kuten vaikka metsänhenki Tapio ovat jo kauan sitten saaneet luonnossa olevat olennot tuntumaan kiinnostavilta ja jotenkin kutsuvilta.

Ja sitten kai se kysymys.. Voiko kenestä tahansa tulla noita? Olen itse ymmärtänyt että juuri tuo ymmärrys ja kiinnostus asiaan riittäisi. Eihän noidan tarvitse välttämättä tehdä taitavia loitsuja jne. Tärkeintä on yhteys ja ymmärrys luontoon. Itse en edes harkitse loitsujen tekoa koska tarvitsen vielä paljon tietoa asioista ja ymmärrän ettei tämä ole mikään leikki.

Tämä teidän sivustonne on ollut suunnato apu etsiessäni tietoa! Suuret kiitokset siitä!<3
Kiitos myös kun jaksoit lukea koko vuodatukseni! (anteeksi vielä epäselvä teksti.. ja tämän voi heittää vaikka ’nuorten kysymykset’ kategoriaan koska täytän kriteerit vielä reilun vuoden)

Vastaus

Noita. Noituus. Mikä tekee meistä mitä noitia tai mikä tekee meistä edes mitä me olemme ensinnäkään ja voiko sellaiseksi edes ryhtyä vai pitääkö sellainen jotenkin jo olla.

Jos aletaan miettiä mikä määrittää noidan, voitaisiin yhtä hyvin miettiä mikä määrittää mikä tekee muusikosta muusikon tai maalarista maalarin — Skrillex sanoo itseään muusikoksi vaikka ei osaa soittaa ensimmäistäkään aitoa instrumenttia ja taas edesmennyt Ronnie James Dio tuskin sanoisi Skrillexiä muusikoksi. Da Vinci tuskin sanoisi Chagallia maalariksi tai edes taiteilijaksi.

Ketä minä sitten esimerkiksi sanoisin noidaksi?

Minä määrittelen noitana olemisen sekä tiedoksi, taidoksi että luontaiseksi kysyvyksi. Noita ei pelkästään polttele suitsukkeita, meditoi ja tee parantavia hauteita yrteistä, ei, ne ovat parantajia. Noita ei pelkästään ole kirjaviisas ja tiedä historiallisista jumalista, parantavista amulenteista tai väreistä. Noita ei pelkästään näe tulevaisuuteen tai osaa kertoa ihmisestä ja esineestä niiden taustoja tai historiaa.

Noita ei pelkästään sitä eikä pelkästään tätä: Noitana oleminen on minusta kokonaisvaltaista. Minä itse määrittelen ihmisen noidaksi, jolla on luontainen herkkyys ja kyky aistia ihmisistä ja asioista niiden taustaa ja merkitystä, kyky nähdä ja aistia mitä tulee tapahtumaan ja mitä on tapahtunut ja jolla on aitoa taustatietoa sekä kykyä siitä miten tehdä loitsu, ja saada se oikeasti toimimaan.

Kuka tahansa voi tehdä loitsupaperin johon kirjoittaa toiveensa mitä tulisi tapahtumaan. Ainoastaan noita saa sen tapahtumaan. Kuka tahansa voi arvella mitä tulee tapahtumaan. Noita tietää varmuudella sen.

Ja kuten esimerkiksi elämäni varrelta, kuka tahansa voi manailla itsekseen idiootteja jotka vittuilevat ohipyörälleissään sinusta tai pukeutumisestasi, ja vain noita voi käskeä mielessään voimakasta tuulenpuuskaa joka heittää sen idiootin jyrkkää alas mäkeä pyöränsä kanssa.

Noidalla on voima. Kuka tahansa voi yrittää olla noita kuten kuka tahansa voi yrittää olla säveltäjä tai maalari- kaikki eivät siihen pysty. Se vaatii luonnollista kykyä.

Vastannut

UnenkulkijaLue viestejä kategoriasta Avoin palsta kysymyksille, Nuorten (10-17) kysymykset, Peruskysymyksiä. (Kiinteä linkki)

Palaa etusivulle